donderdag 5 december 2013

Paulus de boskabouter en Sinterklaas


Dit postje heeft hier al eens eerder gestaan. Een soort van.
Ik ga er daarom maar eens een echte traditie van maken.

Van Paulus de Boskabouter en Sinterklaas.

Vanmorgen vroeg stond ik voor een huiselijke boekenkast en vond een paar exemplaren van het onverslijtbare "Paulus de hulpsinterklaas".

Leuker, misschien gezien die verhitte discussies van de laatste maanden is "leuker" waarschijnlijk weer eens niet het goede woord maar ik weet even geen ander, is het korte verhaal "Piet en de Pietjes". Het is niet echt een Paulus verhaal en de tekening is, ... nou ja, nogal donker. Maar Paulus staat er op.

  

Kabouters, echte kabouters bedoel ik, niet een suf maaksel als een kabouter die zich Plop noemt lijken iets met Sinterklaas te hebben.

Zo, dat was een uiterst moeizaam bruggetje naar wat traditie gaat worden. Het op 5 december op dit blog plaatsen van de geluidsopname van "Paulus viert Sinterklaas". Ooit was het een flexidiscje, zo'n buigzaam 45 toeren plaatje. Nee, een mp3 kun je niet buigen nee.

Jean Dulieu, schrijver en tekenaar van Paulus deed alle stemmetjes zelf. Wat knap is. En wellicht ook hopeloos ouderwets. Maar dat past dan wel weer bij Sinterklaas.

Ga er even voor zitten. Misschien denk je eerst, "Ach ...".
Maar als we allemaal zo gelukkig worden van de Luisterbiebapp dan is wat tijd voor een handvaardig gemaakt hoorspel toch weer niet teveel gevraagd.


De opname komt van de website archive.org en stamt uit 1963.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten