donderdag 12 december 2013

Het Dagelijks Seksime Project


"Waarom zijn alle reclames voor afslankproducten gericht op vrouwen?
De mannelijke bierbuiken die met kratten pils tegelijk de supermarkt uitlopen worden daar zelden op aangesproken, terwijl een vrouw met een (heel acceptabele) maat 42 bij één koekje al wordt weggezet als vetzak door eigen schuld."

Dit citaat is één van de stukjes tekst op de Nederlandse bladzijdes van The Everyday Sexism Project.

"Het Everyday Sexism Project bestaat om gevallen van seksistische ervaringen van vrouwen op een dagelijkse basis te catalogiseren. Ze kunnen ernstig zijn of onbeduidend, enorm beledigend of zo voelen alsof je moeilijk doet om niks en zo genormaliseerd zijn, dat je niet eens het gevoel hebt in staat te zijn om te protesteren. Zeg zo veel of zo weinig als je wilt, gebruik je echte naam of een pseudoniem – het is aan jou. Door je verhaal te delen laat je de wereld zien dat seksisme wél bestaat, dat vrouwen er nog steeds elke dag mee worden geconfronteerd en dat het een valide probleem is om te bediscussiëren."

Je kun het project ook volgen op Twitter, @EverydaySexism al zijn de tweets voor 99,9% wel Engelstalig.

Op de Nederlandse pagina's kom je trouwens regelmatig opmerkingen van mannen tegen. Die ook wat vinden. Dat zal misschien iets met de aard van de Nederlandse man te maken hebben. Maar daar ga ik verder even niets over zeggen.

Boeiend, interessant, ogen-wat-verder-openend project. Het is de moeite waard om de website eens, of wat vaker te bezoeken.
En mocht je nu denken "Hoezo dan?" dan ... nou ja, dan is hier nogmaals de link.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten