dinsdag 18 februari 2014

Op weg met On the roadOn the road, of in het Nederlands, Op weg van Jack Kerouac was één van de eerste boeken die een onuitwisbare indruk op me maakte. Heel lang geleden dan. Het is ook al een best oud boek. Maar het leest nog fijn weg.

Dan kan ik wel weer helemaal op gaan schrijven waar het boek over gaat, maar de kans is groot dat u dat al weet. Dus ik kopieer en plak even gemakzuchtig een stukje uit Wikipedia.

"On the Road is een boek geschreven door de Amerikaanse schrijver Jack Kerouac en voor het eerst uitgegeven in augustus 1957. Het verhaal is merendeels autobiografisch en handelt over verschillende reizen die Kerouac tussen 1947 en 1950 door de Verenigde Staten en Mexico maakte en de personen die hij op zijn weg ontmoette. Een Nederlandse vertaling van John Vandenbergh kwam uit in 1961 onder de titel Op weg."

Je kon er op wachten, maar het is nu eindelijk ook echt gedaan. Iemand heeft alle plekken uit het boek in Google Maps geduwd en er vervolgens een letterlijke routebeschrijving van gemaakt. En die kun je nu lezen.

Obsessies kennen geen grenzen.
En dat is mooi.

Ton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten