woensdag 18 september 2013

Simone van der Vlugt - Aan niemand vertellen (boek)


Simone van der Vlugt

Aan niemand vertellen

Dit is het eerste deel van een serie die Simone schrijft, met Lois Elzinga, rechercheur in Alkmaar, in de hoofdrol. Samen met haar bijna gepensioneerde collega Fred probeert zij de puzzel op te lossen.
Het is een spannend verhaal, dat gemakkelijk weg leest.

Het  gaat over een gruwelijke moord op een man, een leraar van de basisschool.  Eerst  lijkt nergens een aanknoping gevonden te worden, tot er nóg een moord op een man gepleegd wordt. Wat hebben deze moorden gemeen? Stukje bij beetje komt er meer informatie. De personage van Lois wordt mooi uitgewerkt. Ze is menselijk, met een verleden dat haar tekent en ze heeft herkenbare trekken.  Een karakter waarvan je meer wilt weten.

Wat vooral erg leuk is aan deze misdaadroman, is dat het zich afspeelt in Alkmaar. Er worden diverse bekende locaties genoemd zoals de Daalmeer en het Waagplein. Daardoor lijkt het echter of persoonlijker, lastig uit te leggen, maar het geeft het boek iets extra's.
Het verhaal op zich is leuk gevonden, op enig moment wel wat voorspelbaar,  het is haar vergeven want taaltechnisch onderscheid Simone zich in positieve zin van Saskia Noort en Esther Verhoef.

Deel twee is alweer als toptitel te vinden op onze tafel met nieuwe boeken.
"Morgen ben ik weer thuis" heet het vervolg, wat een opzichzelf staand verhaal is, maar waarin Lois de hoofdpersoon opnieuw zal zijn.

Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten