dinsdag 24 september 2013

Een kat als assistent bibliothecarisIk heb iets met katten. Eigenwijze, licht autistische pluizenbollen zijn het. Dus als er dan plots een kat in Rusland assistent bibliothecaris blijkt te zijn dan wil ik dat nieuws graag delen.

Kuzya heet hij, de kat. En hij werkt in een bibliotheek in Novorossiysk. Als ik het allemaal goed begrijp is het een binnenloopkat die bleef. Wat ik snap, er zijn slechtere plaatsen om te zijn dan een bibliotheek. Nog niet zo heel lang terug zag ik door een gang hier in De Binding nog een muis lopen dus ook aan eten wordt gedacht.

Volgens de tekst uit het artikel waarvan ik dit stukje schaamteloos overtik is hij onlangs gepromoveerd tot assistent bibliothecaris. Met een heus papieren diploma erbij. In het filmpje over Kuzya wordt dat vast helemaal uitgelegd, maar helaas versta ik geen woord Russisch dus zal ik er wel nooit achter komen waarom Kuzya met schijnbaar gemak zomaar een diploma kreeg waarvoor ik toch ooit een jaar of twee naar school moest.

Maar, ik gun het hem. Al was het maar als compensatie voor het afzichtelijke strikje dat hij moet dragen. Katten houden niet van strikjes. Of van zakdoeken om hun nek. Ik kom wel eens een kat met een zakdoek om zijn nek tegen. En je kunt zien dat hij dat niet fijn vindt.

Maar ik dwaal af.

Blader langs de Russische tv mevrouw die de eerste 26 seconden het beeld in beslag neemt en geniet van de rest.

Met dank aan Fabiola voor de tip

2 opmerkingen:

  1. Als ik een keuze zou moeten en kunnen maken tussen een bibliotheek met een kat en met boeken en een Biblio Tech Library met zonder http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2013/09/14/222442870/bookless-public-library-opens-in-texas?utm_medium=Email&utm_campaign=20130922&utm_source=mostemailed , dan wist ik het wel. En ik denk ook dat het naast mekaar kan bestaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zolang er maar wel wat ruimte tussen dat "naast elkaar" zit. De katten die ik ken hebben niet veel met Techdingen. Die slapen zo hard.

      Verwijderen