woensdag 30 oktober 2013

Miek Pot - Naar het hart van mijn ziel (boek)


Wat gebeurt er met een moderne vrouw die ervoor kiest om als een kartuizer te leven? Miek Pot ís zo'n moderne vrouw die in haar boek verslag doet van een opmerkelijke zoektocht.

Al jong heeft Miek Pot een diep besef van leegte en zinloosheid in haar bestaan. Terwijl ze intens deelneemt aan het studentenleven, lid is van het Leidse studentencorps en ogenschijnlijk veel plezier heeft, hongert haar ziel naar iets ondefinieerbaars.

Als zij eens een paar dagen in een klooster studeert om haar achterstand in te halen, wordt zij gegrepen door de stilte. Haar innerlijke zoektocht begint, en brengt haar uiteindelijk in een van de strengste kloosterordes: een kartuizer kluizenaarsklooster. Dat valt niet mee; de Spartaanse manier van leven maakt haar aanvankelijk ziek. Miek zet door en maakt een spirituele reis, waarin mystiek en meditatie een grote rol spelen, die uiteindelijk twaalf jaar duurt.
Na haar uittreding moet zij haar weg weer zien te vinden in de maatschappij. Aan de hand van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), het Enneagram en de Contemplatie begeleidt ze nu mensen naar het transpersoonlijke bewustzijnsniveau. Deze nieuwe ervaringen hebben een wisselwerking op haar eigen innerlijk leven. Het is juist in deze periode dat ze de sleutel vindt tot haar kindziel.

De auteur beschrijft haar zeer persoonlijke zoektocht naar stilte en religieuze verdieping. Ze oefent nauwgezet in wat 'het innerlijk waarnemen' en 'de verstilling van de geest' wordt genoemd.en zoals Miek ook schrijft, 'Ook in het klooster kun je je focus verliezen.' na twaalf jaar leven in de strenge kartuizergemeenschap besluit ze om deze te verlaten: 'Het was een unieke fase in mijn leven...'

Indrukwekkend en openhartig verhaal over een keuze die men kan maken in het leven.

Het boek van Miek Pot kunt u hier reserveren.

Conny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten