vrijdag 16 mei 2014

De gemeenteraad kwam langs"Wat zeg je?"
(...)
"Sorry, er stond een hyperige muziekje op. Dat krijg je in drukke tijden".
(...)
"Hoe de avond met de gemeenteraad ging? Goed. Prima opkomst. Van alle partijen waren er mensen aanwezig".
(...) 
"Nee, we hebben helemaal niet staan weeklagen of zielig lopen doen. Deze gemeente zit in financieel zeer zwaar weer en dan gaan lopen roepen dat er helemaal niet bezuinigd mag worden is een beetje je kop in het zand steken".
(...)
"Nee, we hebben niet staan actievoeren nee. De bedoeling van de presentatie was om duidelijk te maken wat we allemaal doen, en dan weer vooral de dingen die minder zichtbaar zijn als je gewoon de bibliotheek binnenloopt. En natuurlijk hebben we het gehad over de bezuiniging van €80.000,- die er al een tijd stond en over het bedrag van €262.000,- waar we nu mee te maken lijken te hebben".
(...)
"Nee, helemaal niet. De enige bedoeling van deze avond was aan mensen die straks een beslissing nemen duidelijk maken waarvoor of waartegen ze kiezen en wat de gevolgen daarvan kunnen zijn".
(...)
"Ja, er werd aandachtig geluisterd en er werden veel vragen gesteld en nee, natuurlijk zijn we nu niet klaar. Dat zou wel heel makkelijk zijn he? Nee, we gaan nu verder met een uitwerking die laat zien wat er bezuinigd zou kunnen worden en hoe je dan toch nog een bibliotheek over zou houden die voor de mensen in Langedijk van grote waarde is".
(...) 
"Nee, dat blijft niet steken bij een paar honderd euro hier of daar. Er zal heel fors in zaken gesneden moeten worden maar het is of dat, of bijna helemaal niks meer".
(...)
"Een liedje? Omdat het vrijdag is? Oh, ok dan. Eentje met een aardig refrein dan maar".

You can't always get what you want
But if you try sometimes well you might find
You get what you need

"Wat? Nee, daar heb ik nu echt geen tijd voor. Ik ga nu net even kijken naar huisvesting op een andere plek in de gemeente die misschien stukken goedkoper is. Dus ik spreek je volgende week vrijdag wel weer". 

Ton

1 opmerking:

  1. 'Nothing's measured by what it needs'
    Uit een songtekst van Beck (Already dead, van Sea change, 2002)

    BeantwoordenVerwijderen