vrijdag 21 augustus 2015

De op twee na warmste dag van het jaar


Het zal de gewone bibliotheekbezoeker ontgaan zijn, al heeft er wel een stukje over in het Langedijkertje gestaan, maar de afgelopen weken is er erg hard gewerkt aan de schoolbibliotheek in de Wijde Veert.

Lezen, met plezier en goed kunnen lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom hebben de Bibliotheek Langedijk en de basisschool De Wijde Veert een overeenkomst gesloten waardoor de schoolbibliotheek in die school flink uitgebreid wordt.

Flink meer boeken. Een aantal kasten erbij zelfs, binnenkort volgt nog een computer waardoor er in alle bibliotheken in Nederland gezocht kan worden en de jeugdbibliothecaris van de bibliotheek gaat twee uur per week op de school werken om daar met leerkrachten echt aan leesbevordering te werken.

Dat staat er allemaal wat klinisch misschien. Maar, iets minder klinisch, de afgelopen weken is er loeihard gewerkt om de boeken die al in De Wijde Veert aanwezig waren in het computersysteem te zetten, boeken uit te kiezen en natuurlijk daar neer te zetten. Dat laatste was een aardige oefening voor de echte verhuizing, binnenkort hier in de bibliotheek in De Binding.

En echt, het leek alsof we het er om deden maar de dag dat we kasten in de bibliotheek afbraken om ze in De Wijde Veert weer op te bouwen was geloof ik de op twee na warmste van het jaar. Ik was onder het sjouwen in ieder geval erg blij met de tuinslang die de kinderen van de dagopvang op me richtten.

Maar, nu is het haast af, het ziet er mooi uit en nu aan de slag met het werken aan taal- en leesbevordering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten