donderdag 6 augustus 2015

De eerste verhuisbeweging


 Wat is er raar, of anders aan deze foto?

Inderdaad. De dvd's zijn niet te zien. Die staan niet meer waar ze altijd stonden. De eerste verhuisbeweging is gemaakt.

Het zal zo langzamerhand bekend zijn, de gemeente Langedijk bezuinigt dit jaar drastisch op de subsidies van instellingen en verenigingen, 40% is er af gegaan. Door die bezuiniging kon de bibliotheek de huur van de twee verdiepingen die er waren niet meer betalen en is er voor gekozen om de jeugdafdeling naar beneden te verhuizen.

Maar, dat is niet alles. Op de verdieping die de bibliotheek verlaat komen andere instellingen. Daar moet voor verbouwd worden. En ook Spel-o-theek Hakkepuf had last van de bezuinigingen. Zo erg dat zij er voor gekozen hebben om uit hun huidige ruimte (naast de bibliotheek) te gaan en bij de bibliotheek in te trekken.

Aanstaande maandag, 10 augustus verhuist de Spel-o-theek naar de bibliotheek. En daarvoor moest wel ruimte worden gemaakt.


De dvd's zijn verplaatst naar achteren in de bibliotheek, naar de muur bij de informatieve boeken.

Waar eerst de dvd's stonden staan vanaf maandag kasten met spellen en speelgoed. Tot het eind van het jaar zijn die alleen te leen voor leden van de Spel-o-theek, vanaf januari zijn ze voor alle bibliotheekleden te leen.

Goed. Dit was de eerste, nog kleine verschuiving. Raar was het wel een beetje. Want, na vandaag zal de bibliotheek steeds een stukje veranderen. Die veranderingen, hoe het gaat, dat ga ik hier bijhouden, op dit blog. Wanneer de echt grote verhuizing is, die data volgen binnenkort.

Maandag eerst de Spel-o-theek.

Ton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten