woensdag 2 september 2015

Bijna verhuizen


Na wat inleidende verhuisbewegingen is het dan nu bijna echt zover. We gaan de jeugdafdeling naar beneden brengen en voegen bij dat wat daar al stond.

Het verhuizen van een bibliotheek is, misschien is het beroepsdeformatie of een uit de hand gelopen hobby of zo, maar meestal is het verhuizen van een bibliotheek leuk. Heel leuk zelfs. Erg chaotisch, een hoop gedoe, er gaat altijd wel iets fout maar het komt altijd ook weer goed, zoiets.

Maar deze keer is het anders, voelt het anders.

Toen we een aantal jaren geleden naar het gebouw De Binding verhuisden is er lang nagedacht om alles er zo goed mogelijk uit te laten zien. En je kon het mooi, of lelijk vinden maar er stond wel iets. Een bibliotheek die er, denken we over 10 jaar nog vrolijk, fris en modern had uitgezien Ook al hadden we er niets meer aan gedaan.

En dat gaan we nu zelf helemaal veranderen en inkrimpen. Niet omdat er minder mensen komen of omdat er geen behoefte meer is aan een bibliotheek. Als dat nu zo zou zijn dan was het makkelijker, minder pijnlijk. Geen vraag, dan ook geen aanbod. Maar zo is het niet. Het is hier druk en er gebeuren steeds meer dingen. Het is "eenvoudig" omdat het geld op is.

En het is niet zo dat we dat niet snappen hoor, dat van dat het geld op is. Maar het blijft pijnlijk om iets drastisch in te krimpen terwijl .... nou ja, u snapt het wel.

Vanaf vrijdag 11 september tot dinsdag 22 september is de bibliotheek gesloten. Dan gaan we dus inpakken, kasten uit elkaar halen, verplaatsen, opbouwen en ze weer inpakken.

En nee, blij of vrolijk worden we er niet van. Maar we gaan wel zorgen dat ondanks de beperkingen die er straks zijn in de ruimte er op 22 september een bibliotheek staat die nog steeds de moeite waard is, leuk is, die dicht bij de bezoekers staat, nou ja, die zoveel mogelijk is/blijft zoals hij altijd was.

Als er tijd is, als de chaos niet te groot is en als er niets omvalt dan komen er misschien wat foto's van de verhuizing op dit blog te staan. Mocht dat niet lukken dan kunt u vanaf 22 september zelf zien hoe het geworden is.

Goed, het begint bijna.
Maandag komt de Kringloop om de eerste spullen op te halen die we beneden niet meer kwijt kunnen. Wie de bibliotheek nog even wil zijn zoals die een aantal jaren was moet dus voor maandag nog even langs komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten