donderdag 17 september 2015

Bijna klaar

Het begint al aardig op te schieten, de verhuizing. De meeste dingen staan zo langzamerhand op hun nieuwe plek. We gaan misschien patent aanvragen op de "zet iets heel zwaars op een dekbed en verschuif het daarop door de hele bibliotheek zodat de vloer niet krast" methode.

11 april 2014, ik heb het net nagekeken, dat was de datum waarop er op dit blog voor het eerst iets stond over de bezuinigingen. Anderhalf jaar geleden. Tijd vliegt als het spannend is. En het was spannend. Het scheelde misschien maar een paar centimeter en ... Maar, we zijn er nog. Er is nog steeds een bibliotheek in Langedijk.

Nu de verhuizing bijna afgelopen is ook pas die rommelige, spannende, stressperiode echt afgelopen. De kasten, de boeken, de andere dingen die op de bovenverdieping stonden, het staat nu allemaal beneden. En, ook al dachten we zelf niet altijd dat dat kon, het ziet er goed uit. We schuiven nog wat. Vegen de vloer, schuiven dan weer wat naar een andere plek maar het is bijna klaar, en af. En goed.

De verhuizing was hard werken. Voor iedereen die hier werkt, in een vaste functie of als vrijwilliger. We kregen veel hulp. Er was een onderwijzeres die na haar lessen en voor een vergadering vlug nog even kwam helpen met het in de kast zetten van de jeugdboeken. En toen ik haast een kast op mijn hoofd kreeg bleek er plots een scholier van het Jan Arentsz naast me op de grond te zitten die gewoon was binnengelopen en hielp de kast overeind te houden.
Maar er waren er veel meer.


Jaap, die wielen onder de bakken voor de prentenboeken zette zodat we ze voortaan makkelijk kunnen verplaatsen.

Rob en Tjerk van het Jan Arentsz die sterk, precies en vol humor de eerste versjouwdag opleukten.


De mannen van de Kringloop. Een aantal dingen moesten weg, omdat er geen ruimte meer voor was. En hoewel ze met dat wat er weg moest niet altijd wat konden namen ze het wel mee. Wat voor de broodnodige ruimte om te bewegen zorgde.


Hoewel de eerder genoemde dekbed methode vaak werkte waren er ook spullen die te groot, te zwaar waren. Dank aan de WNK mannen die kwamen helpen om die spullen te verplaatsen.

Boven is het leeg, heel leeg. Daar ga ik geen foto van plaatsen. Dat stuk is voorbij, klaar. We gaan verder met dat wat er is. En dat wat er is, dat ziet er goed uit. Vinden wij. Aanstaande dinsdag om 14.00 uur gaan we open, dan kunt u komen kijken of u het ook geslaagd vindt.

Goed, we gaan nog even verder met schuiven.

Muziekje erbij, en verder.

2 opmerkingen: