vrijdag 16 augustus 2013

Over rozen en liefde die stinkt


Er dansten meisjes, die iets riepen ook. 
En daarna was er een man. Met een blauw oog en een enorme bos rozen. Hij keek rond, wachtte even en sloeg toen de bos rozen volledig kapot op de vloer.
Ik weet het nog goed. Tenminste, dat denk ik.

Soms zit het niet mee, met deze stukjes op vrijdag. De video bij het droevigste lied ooit is plots van YouTube verdwenen. En ook het filmpje van Joshua Redman die tijdens "Wish" zijn ziel door zijn saxofoon blaast, lang geleden met Brad Mehldau, is verwijderd.

Gelukkig is de bos rozen niet weg.

Lang terug, toen popfestivals nog geen gehypte "polsbandjes verplicht"  en je moet wel twitteren of facebooken aangelegenheden waren, ging ik één keer naar Pinkpop. Met K, die later plots C genoemd wilde worden. We gingen met de trein, helemaal naar Limburg. We keken naar muziek en gingen daarna weer terug. En terwijl we weg waren lieten we aan niemand weten hoe het was.

We gingen heen voor The Specials, Joe Jackson en The Jam. De man met de rozen was irritant geprogrammeerd voor The Jam. Hij speelde in iets dat de J. Geils Band heette.
Daar hadden we nog nooit van gehoord. Deden ze blues? Oh bah, daar kwamen we niet voor.
Maar ze speelden voor The Jam en ze moesten wel opschieten want na The Jam was het nog een heel eind terug naar Den Helder.

De band kwam op. De man deed dat met de bos rozen en het lied dat iedereen na twee minuten meezong begon. 

You love her
But she loves him
And he loves somebody else
You just can't win

And so it goes
Till the day you die
This thing they call love
It's gonna make you cry

I've had the blues
The reds and the pinks
One thing for sure

 

(Love stinks)
Love stinks yeah yeah
(Love stinks)
Love stinks yeah yeah 

Het was een optreden waarbij iedereen voor het begon iets had van "Ja? Nou? En?". En na een paar minuten gaf de grootste punk zich al gewonnen. Misschien kwam het door de tekst, we waren tenslotte 16 of 17 of zo. Of misschien kwam het door die klap met die bos rozen. 

Hoewel nou net dat stukje niet echt goed te zien is in het filmpje.
Maar het is wel gebeurd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten