donderdag 8 augustus 2013

Een dinosaurus, in een dorpje in Turkije


"Maar, wat bedoel je met ...".
"Wat? In Turkije. Op twee honden passen. Dat deden we".

"Ja. Maar ..."
"Heel leuk. Twee weken in Ortahisar, een klein Turks dorpje in Cappedocie. Volgens mij ben ik sinds ik vroeger met m'n ouders op vakantie ging niet meer zo lang op één plek met vakantie geweest".

"Heel leuk maar wat ...".
"Het is prachtig daar joh, en omdat de honden steeds uitgelaten moesten worden konden we ook niet ergens anders heen dus de hele omgeving van Ortahisar kennen we nu precies, we kunnen er zo gaan gidsen. Da's best handig trouwens, een gids. Zelden zoveel paden en paadjes gezien. en nergens een kaart of van die kekke paaltjes met gekleurde bandjes of cijfers die op een wandelroute wijzen of zo. Welnee, gewoon maar kijken waar je uitkomt".

"Lastig, vast. En hoe zit het nu ..."
"Lastig? Ja, een beetje wel. Vooral als je bovenop een berg loopt met veel paden maar nergens een aanwijzing hoe je weer naar beneden komt. Dan denk je op een bepaald moment toch "Nou, dan hier maar". En die keuze wil nog wel eens tegenvallen".

"Maar, er is niemand gewond ..."
"Welnee, het ging steeds net goed. En als er wat gebeurd was had er vast wel iemand komen helpen. Zeldzaam aardige mensen daar. Liep je over een stoffig breed pad, stopte er een auto, gingen de raampjes omlaag en kreeg je handen met pruimen en abrikozen aangereikt".

"Ja vast, fijn hoor. Maar ...".
"Een ijzeren schema he. Heel vroeg op. Koffie. Honden lang uitlaten. Ontbijten. Zelf lopen. Terug tegen enen omdat de honden weer uitgelaten moesten worden en het toch veel te warm werd. Lezen. Boodschappen doen. Honden uitlaten. Koken. Eten. Lezen. Honden uitlaten. Slapen".

"Zeg! Nergens om hoor, het zal allemaal best maar wat bedoel je nu met die dinosaurus?".
"Dinosaurus? Ik heb er geen gezien hoor. Wel slangen, een das, gieren, een vos en een schildpad maar een dinosaurus, nee".

"Maar wat bedoel je dan met de kop van dit stukje?"
"Wat? Oh. Ach. Om onduidelijke redenen was een liedje van Underworld, "Dinosaur adventure 3D" als wekkergeluid in de mobiel terecht gekomen. Dus met die dreun werden we elke ochtend wakker. En de honden ook. Trouwens, je krijgt de groeten nog van ze.
Van Zeno en Noura".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten