donderdag 6 februari 2020

Lezing: Het vergeten volk

Wanneer je in het zoekbalkje van Google "Jezidi" intikt krijg je 48.800 resultaten. En de meeste van die resultaten vertellen een verhaal van wanhoop, dood en ander verderf.

Jezidi's, Irak, de berg Sinjar, 2014, Islamitische Staat. Het verhaal dat je tussen die woorden kunt schrijven is vaak maar een beetje bekend, de grote, wrede en rauwe lijnen.

Wat is er gebeurd, echt gebeurd met de Yezidi's in Irak nadat Islamitische Staat hen aanviel en probeerde systematisch uit te roeien? Wat is er gebeurd met de mensen en hoe gaat het nu met degene die het overleefd hebben?

Op donderdag 27 februari komt Brenda Stoter Boscolo naar de bibliotheek in de Binding in Zuid-Scharwoude. Stoter Boscolo, journalist, reisde naar Irak om met Jezidi's te praten over wat er gebeurde en hoe de overlevenden nu proberen hun leven weer op te pakken. Hierover schreef ze het belangrijke boek "Het vergeten volk".

De lezing op 27 februari begint om 19.30 uur. Kaartjes kosten € 5,- en zijn te reserveren via 0226 313304 of de website van de bibliotheekGeen opmerkingen:

Een reactie posten