donderdag 7 februari 2019

Maar, levert het ook wat op die verbouwing?


Vorige keer ging het hier over de sluiting van de Bibliotheek Langedijk van 4 tot en met 30 maart. En dan vooral over waarom het vier weken duurt en wat dat voor leners en bezoekers betekent. Hier staat daarover allemaal handige informatie.

Maar, levert het eigenlijk wat op, die verbouwing?

Ja, dat denk ik wel.

Na de grote bezuinigingen van een paar jaar terug heeft de bibliotheek fors ruimte ingeleverd. Alles wat op de eerste verdieping, de jeugdafdeling, stond is naar beneden gehaald. Dat zorgde ervoor dat het beneden veel voller is geworden. Die oude situatie komt niet terug, vroeger is voorbij. Maar in gesprekken met de andere bewoners/huurders van de Binding zijn we wel met een andere oplossing voor het ruimteprobleem gekomen.
Waarom zou je materialen van de bibliotheek, boeken en speelgoed bijvoorbeeld, alleen in de eigenlijke bibliotheekruimte zetten? Is het niet veel beter/handiger/leuker wanneer de bibliotheek ook op andere plekken in het gebouw opduikt?

In de nieuwe situatie staan er ook boeken van de bibliotheek in de centrale hal van de Binding. En de hal waar je op dit moment nog binnenkomt (en die akelig ongezellig is) is straks eigenlijk ook bibliotheek. Het speelgoed komt daar in een mooie, nieuwe, grote kast. De prentenboeken krijgen er een mooie, ruime plek. En je kunt er nog leuk zitten ook.

De tweede, vrij grote verandering is dat de bibliotheek na de zomervakantie van dit jaar van maandag tot en met vrijdag open zal zijn van 9 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds. Op zaterdag blijven de openingstijden zoals ze nu zijn.

Het staat er vrij makkelijk, dat de bibliotheek veel meer open zal zijn. Maar het is, als ik het zelf mag zeggen, best kunstig. Hoe het allemaal gaat werken straks, na de zomer, daar hoort u tegen die tijd veel meer over.

Nu nog even wat foto's van de bibliotheek zoals die er nu uit ziet met tekeningen van de situatie straks.


De hal zoals hij nu is.


De hal straks. Met zitjes, prentenboeken en rechts de kast voor het speelgoed.

Hier staan nu nog de boeken voor jongeren.


Na de verbouwing is het de plek waar je de bibliotheek binnenkomt en waar de nieuwe balie, die we delen met de gemeente, staat.
Zoals je nu nog de bibliotheek binnenkomt.

En zoals het er daar straks uitziet.
Nu zijn plaatjes vrij makkelijk in een blog geplakt. Het moet ook nog wel 'even' in het echt gebeuren. Vanaf 4 maart.

En nog een muziekje erbij.


Ton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten