vrijdag 8 maart 2019

Verbouwen, week 1


Over verhuizen en verbouwen, je kunt er uren over praten maar het blijft toch voornamelijk iets dat je moet doen. En waar je, ondanks dat het een hele hoop gedoe is ook best veel lol om of mee kunt hebben. Tenminste, verhuizer Stefan had een hoop plezier, dat kun je zien. Hopelijk.

Maar, om even iedereen op te hoogte te houden wat foto's over hoe het tot nu toe gaat.

Afgelopen zaterdag, toen de deuren om 13.00 uur dicht gingen, werden alle her en der liggende boeken en andere dingen keurig op alfabet in de kast gezet. Belangrijk want over een paar weken moeten diezelfde boeken weer keurig maar wel op een heel andere plek worden teruggezet.

Maandag om 8 uur in de ochtend stonden de verhuizers voor de deur. Zij waren wakkerder dan wij.

Alle boeken werden ingepakt en daarna werden alle kasten uit elkaar gehaald. Alles ging de vrachtwagens in en de spullen staan nu ergens in een loods in Alkmaar te wachten tot we weer gaan inrichten.

Ergens dinsdagochtend was het inpakken en het verhuizen al klaar. Met dank aan de verhuizers die er nog steeds zin in hadden en een chronisch goed humeur bij zich hadden.In de dagen daarna werden de balie, tafels en andere spullen die niet meer terugkeren in de nieuwe inrichting afgevoerd. Kasten die door een meubelmaker worden opgehaald om ze een andere kleur te geven werden op de gang gezet want de bibliotheekruimte moet helemaal leeg zijn voor de verbouwers aan de slag kunnen.

Ondertussen gaan activiteiten als het Taalcafé gewoon door maar voor deze periode even in de trouwzaal van het gemeentehuis.

Meneer van Stralen, wiens bedrijf onlangs afbrandde haalde wat kasten en tafels op die hij in zijn te herbouwen bedrijf weer goed kan gebruiken.En nu, nu is het leeg. Er wordt geknutseld met bekabeling en kozijnen. Dit weekend wordt er beton weggesloopt waar de nieuwe ingang komt en de vloer gaat er binnenkort ook uit. Hopelijk kan ik daar ook nog foto's van maken. De bibliotheekruimte is nu officieel een bouwplaats en dat betekent weer dat je er niet zomaar doorheen mag lopen. Misschien moet ik op zoek naar zo'n stoere helm.

De bibliotheekmedewerkers doen ondertussen hun gewone werk. En tegelijk doen we alsof het allemaal gewoon is. Wat het natuurlijk niet is. Verhuizen is vaak een hoop lol maar minstens zo vaak is het licht tot zwaar chaotisch. En spannend. Want dingen weghalen is relatief makkelijk. Straks, over een paar weken moet er herbouwd worden. En dat, dat is pas echt iets.

Ton


Geen opmerkingen:

Een reactie posten