woensdag 7 maart 2018

Niet zomaar een hond in de bibliotheek


Een hond in de bibliotheek is voor velen een raar gezicht, maar toch komt er elke week een hond in onze bibliotheek. In september kwam ze voor het eerst binnen lopen; Becky, een Duitse herder pup van toen net 15 weken oud.

KNGF Geleidehonden leidt honden op voor blindengeleidehond, autismegeleidehond, buddyhond en assistentiehond. Gebruikers van geleidehonden krijgen hierdoor een stuk vrijheid terug en om daar aan mee te kunnen werken is heel bijzonder.

Als een geleidehond (in opleiding) aangelijnd is, zijn ze aan het werk. Ze mogen dan niet geaaid en/of afgeleid worden. Als de riem af is, zijn de honden vrij en mogen ze lekker spelen met soortgenootjes, rennen in het park, aangehaald en geknuffeld worden, net als bij normale huishonden.
KNGF is altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Interesse? Kijk dan op de website van KNGF Geleidehonden: www.geleidehond.nl

Becky is niet zomaar een hond, maar een geleidehond in opleiding van KNGF Geleidehonden. Elke week komt ze oefenen in onze bibliotheek en we zien haar elke week flink groeien.


Pups van KNGF blijven ongeveer 1 jaar bij hun puppypleeggezin en ze moeten in dat jaar veel leren. Zo moeten ze onder andere wennen aan het openbaar vervoer, winkels, restaurants en de supermarkt. Ze moeten zich netjes gedragen en indien nodig rustig blijven liggen in een winkel of bij de kassa. Dit onderdeel wordt regelmatig in onze bibliotheek geoefend. Als ze klaar is met oefenen, mag ze lekker met een botje in 'haar' hoekje liggen, terwijl haar pleegbaasje een boekje gaat lezen.

KNGF is altijd op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Interesse? Kijk dan op de website van KNGF Geleidehonden: www.geleidehond.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten