woensdag 28 februari 2018

Keuzes, keuzes, verkiezingskeuzes


Keuzes, keuzes, alles is een keuze.
En het is ook al zo 21 maart.

Eerst even.
Kijk, je hoeft natuurlijk niet te gaan stemmen. Dat moet je helemaal zelf weten.
Maar. En dat is alleen maar mijn mening hoor. Maar, als je niet gaat stemmen moet je later ook niet zeuren over dit of dat en al helemaal niet over zus of zo. Zuchten en steunen mag, op weg naar het stemhokje en daarna. Maar weer niet als je niet de moeite neemt om te gaan stemmen.

21 maart. Gemeenteraadsverkiezingen. Stemmen op een partij waarvan de ideeën het meest overeenkomen met je eigen mening over hoe het gaat, en moet gaan in je eigen gemeente.
Waar landelijk stemmen soms wat abstract kan zijn gaat het bij deze verkiezingen om veel duidelijkere dingen. Bijvoorbeeld over het vuilnis ophalen, sportvelden, wegen, zwembaden, gezondheid, groenvoorziening en de bibliotheek. Ja, ook de bibliotheek.

Dus, laten we er vanuit gaan dat stemmen op 21 maart een goed idee is. En dat je dat gaat doen.

Op welke partij moet je dan gaan stemmen?
Die keuze kan best lastig zijn.

Er is natuurlijk een website, die van Kieskompas voor Langedijk, deze.

En zijn wat handige tips om over na te denken, deze bijvoorbeeld.

Maar je kunt ook met wat politici, of politici in spé gaan praten. Want echt, politici zijn ook maar heel gewone mensen waar je gewoon mee kunt praten.

Op woensdag 9 maart zijn alle politieke partijen die in Langedijk meedoen aan de verkiezingen van 14.00 tot 16.00 aanwezig in de Bibliotheek. Ze staan gewoon in het wild en zijn vrij aanspreekbaar, er zijn dus geen interviews of weet ik wat. Je kunt gewoon op ze af stappen en met ze praten.
Mocht je plots even niet weten wat te vragen, er liggen ook handige kaarten met onderwerpen klaar. Spiekbriefjes zeg maar. Al kun je echt alles vragen wat je maar kunt verzinnen.

En met die antwoorden kun je waarschijnlijk beter bepalen op welke partij je gaat stemmen op 21 maart. Want daar gaat het natuurlijk om, om een weloverwogen keuze.
 ·

1 opmerking:

  1. Een goede suggestie om 9 maart naar de bieb te gaan om je tE verdiepen in de lokale politiek. Laat je dan niet omver blazen door de mooie beloften van de politici en hun verkiezingsprogramma's. Achteraf zullen ze altijd verklaren dat Nederland coalitieland is en dat ze concessies moeten doen. Nederland is dus concessieland. Bevraag de politici wat ze de afgelopen 4 jaar gedaan hebben. En bevraag ze dan vooral op de drie belangrijke punten waar Langedijk zo ontzettend dringend behoefte aan heeft: TRANSPARANTIE, FATSOEN en BURGERPARTICIPATIE. Daarmee is het hier bar slecht gesteld.

    BeantwoordenVerwijderen