donderdag 8 februari 2018

Lezen met andermans ogenMisschien kun je zeggen dat je altijd leest met andersmans ogen.
Je leest immers de woorden, het verhaal zoals een ander het heeft opgeschreven.
Maar misschien klopt die redenering wel helemaal niet en moet ik gewoon meer koffie drinken en echt goed wakker worden.

Er is een landelijke campagne, ik kopieer en plak even een stukje.

"Ben jij nieuwsgierig naar hoe verschillende mensen leven? Zou je weleens met andere ogen om je heen willen kijken? Lees dan een boek. Als je leest bekijk je de wereld door de ogen van een ander. Je kruipt in de huid van personages die een heel andere achtergrond en levensstijl hebben dan jij. Het leuke daarvan is dat je niet alleen de verschillen leert kennen, maar ook de overeenkomsten. En dat zijn er misschien wel meer dan je denkt." 

Deze zinnen komen van de website Lees met andermans ogen waar je ondermeer wat video's kunt bekijken waarin bekende Nederlanders vertellen over boeken die op hen grote indruk maakten en die hen, op welke manier dan ook op een andere manier naar de wereld lieten kijken.

Omdat wij hier in de Bibliotheek Langedijk niet echt veel bekende Nederlanders kennen hebben we zelf de boeken uitgezocht die ons met een andere blik naar de wereld lieten kijken,

Je loopt praktisch tegen die boeken aan wanneer je de bibliotheek binnenkomt. Mooi is dat je ze gewoon kunt lenen. Zo kun je bekijken of de boeken op jou ook grote indruk maken, of ze jouw blik ook veranderen.

En je weet dan ook meteen welke boeken wij, van de bibliotheek zelf mooi vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten