woensdag 18 juni 2014

Even zo even "tussendoor`" was er een voorleeswedstrijd


Afgelopen zaterdag organiseerde de bibliotheek in samenwerking met de moskee van Langedijk een voorleeswedstrijd.  In de moskee vindt wekelijks huiswerkbegeleiding plaats voor zo’n dertig kinderen en maar liefst tien daarvan namen zaterdagmiddag plaats in de grote voorleesstoel. 

De leeftijd varieerde van 7 tot 12 jaar en omdat een beginnende lezer niet te vergelijken is met een gevorderde lezer werd er in verschillende leeftijdscategorieën een prijs uitgedeeld. De kinderen hadden veel fans meegenomen, zodat het een heel feestelijke middag werd, compleet met Marokkaanse lekkernijen. 

Het aanwijzen van winnaars was geen gemakkelijke opgave, maar de jury vond dat er in elke categorie een lezer was die nét iets extra's had toegevoegd. Zo presteerde de jongste winnaar het om niet alleen voor te lezen, maar ook een stukje te zingen.

Wethouder Bert Fintelman was een van de juryleden en reikte de prijzen uit aan de drie winnaars: Fatima Zahra Igoulzane (categorie 7/8 jaar), Ismael Ben Habbou (categorie 9/10 jaar) en Amal Mansouri (categorie 11/12 jaar)


Meer foto's staan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten