donderdag 14 november 2013

Het Pinterest bord dat we per ongeluk vernietigden

De bibliotheek Langedijk is geen grote bibliotheek. We zijn maar met weinig. Alle ontwikkelingen een beetje bijhouden zorgt soms wat amechtig gehol.
Maar als er dan iets lukt, dan zijn we er ook trots op. Noord-Hollands trots, wel trots maar we praten er verder niet over.

Toen Pinterest nog ernstig onbekend was begonnen we, zomaar, zonder plan, met het bord "Mooie boeken!". We plaatsten daar plaatjes op van boeken waarvan we dachten dat andere mensen die ook zouden "moeten" lezen.
En we zorgden dat iedereen die het bord ging volgen zelf ook plaatjes van boeken op dat bord kon pinnen. Want waarom zouden wij de enige zijn die een goed boek zouden kunnen herkennen?

Het bord was, na een tijdje, een ijzingwekkend succes. Overal op de wereld plaatsten mensen boeken op het bord. In Nederland, Finland, Belgie, Thailand, Libanon, de Verenigde Staten en nog wat landen. Aan het begin van deze week waren we hard op weg naar 15.000 pins door een paar duizend mensen.

We hadden een hit!

Zo'n bord, waar iedereen op kan pinnen, dat trekt ook de incidentele spammer. Zinloze, niet ter zaken doende plaatjes verschenen soms. Zo'n account kun je dan weer blokkeren.

En daar ging het ergens ernstig fout.

Een klik op delete, in de drukte, even een moment van onoplettendheid. Nog een klik op delete.

En weg was het.
Helemaal weg.
Niet terug te halen weg.
Voor altijd weg weg.

Krachtige termen vlogen door het gebouw. En toen nog een stel.

Waarna we, halsstarrig als we hier kunnen zijn maar een nieuw "Mooie Boeken!" bord hebben aangemaakt. Daar staan nu 154 pins op.

Dat zijn er nog lang geen 15.000. Maar het is een beginnetje.

Dus, mocht u Pinterest gebruiken en de wereld willen laten weten welke boek iedereen "moet" lezen, volg het bord en wij zorgen dat u uw plaatjes kan pinnen.

En mocht u gaan spammen, dan gaan we u deleten. Maar wel wat oplettender dan tot nu toe.

10 opmerkingen:

 1. Weet je, 154 goeie boeken lezen, daar zou ik nog wel door zien. En van 15.000 word ik alleen maar moedeloos. Zo kun je het ook bekijken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is ook wel weer zo. Toch hopen we dat er weer veel mensen hun favoriete boek gaan laten zien. Omdat iedereen nu eenmaal andere favoriete boeken heeft

   Verwijderen
 2. Jammmmmmer.... heb nog even gekeken of het bord nog uit een prullenbak was te vissen, .maar nope. Schone lei dan maar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een tijdje gezocht. Maar Pinterest zegt het zelf ergens, "Be very careful when you delete a board. We cannot undo this".
   Bedankt voor het ook nog napluizen trouwens.

   Verwijderen
 3. Fouten maken is menselijk. Ben het deels wel met 'schrijverdezes' eens; op een gegeven moment kan het ook teveel informatie zijn. Een iets selectievere en meer kritische (boeken)keuze is wellicht niet eens zo gek? Succes met het opnieuw opbouwen. Het wordt vast wel weer een hit! HP

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig wel, van dat fouten maken is menselijk. En dat heel veel informatie soms teveel kan zijn, dat klopt ook. Maar het aardige bij dit bord, vinden wij dan, is dat iedereen zijn favoriete boek kan laten zien. En daar past selectie weer niet bij. Tenminste, ik ga niet tegen iemand zeggen dat zijn of haar favoriete boek niet goed genoeg is om op het bord te komen.
   We hopen op een nieuwe hit, al zal het wel even gaan duren.

   Verwijderen
 4. oh ik vind dit echt héél jammer, was mijn favoriete pinboard.. er stonden zulke mooie afbeeldingen op! Maar goed, niks aan te doen, met frisse moed opnieuw beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn om te horen dat het je favoriete bord was. Hopelijk ga je versie 2 ook weer heeeeel leuk vinden.

   Verwijderen
 5. Voor Verdiepdingen kom ik nu weer op jullie Mooie boeken terecht: bijna 29.500 pins! Goed ingehaald!

  BeantwoordenVerwijderen