dinsdag 16 juli 2013

De Vakantiebiebapp, zeldzaam eenvoudig


Tussen bibliotheken en eBoeken is het nog een beetje rommelen. Bibliotheken willen graag eBoeken uitlenen maar een aantal/sommige/veel uitgevers vinden dit nog een wat/beetje/erg eng idee.

Maar er is nu een klein lichtpuntje, de Vakantiebiebapp.

Even kopieren en plakken

"Een mooie lijst e-books voor op vakantie
VakantieBieb is een kadootje van de Bibliotheek aan alle leden. Het gaat om een app met een selectie van populaire boeken voor op vakantie. Het aanbod gaat van spannende thrillers tot goede kinderboeken. De app is te vinden in de App Store en Google Play Store en zo te downloaden op je tablet of smartphone. Vervolgens kies je een aantal e-books die je wilt ophalen, deze komen beschikbaar via de app. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is vervolgens niet meer nodig!

Kadootje voor leden

De app is bedoeld als kadootje aan alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. Het enige wat de lezer moet doen naast de app downloaden en een aantal boeken ophalen is zich eenmalig registreren. Daarna is het boekenaanbod onbeperkt beschikbaar totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is.

Beschikbaar tijdens vakanties

Wanneer het aanbod eenmaal is gedownload, is een internetverbinding niet meer nodig. Je kunt dus heerlijk lezen, bijvoorbeeld een spannende thriller tijdens je wandelvakantie in de Franse Alpen. Tijdens de zomer is het aanbod van 55 e-books acht weken beschikbaar. De herfstvakantie (inclusief de Kinderboekenweek) en de kerstvakantie duren beide vier weken. In deze periodes staan er ongeveer 15 boeken in de lijst.

Gevarieerd aanbod

Elke vakantieperiode wordt via de app een nieuwe selectie e-books beschikbaar gesteld die leuk zijn om in de vakantie te lezen. Het aanbod varieert van spannende thrillers en goede kinderboeken tot luchtige streekromans en korte verhalen. In het aanbod vind je boeken van onder anderen Harlan Coben, Jan Wolkers, Charles den Tex, Esther Gerritsen en Siska Mulder.
Bezoek www.bibliotheek.nl/ebooks en vind meer informatie over het aanbod e-books van de Bibliotheek."

Nu ben ik zelf niet zo heel erg van de eBoeken maar ik heb de app (voor iPone en Android) even geprobeerd en ik moet zeggen, het werkt moeiteloos en makkelijk.

Na installatie moet je je even aanmelden. Maar, daar kun je verder invullen wat je wilt. Niemand controleert de gegevens dus je kunt redelijk anoniem je gang gaan.  Daarna is het niet meer dan bladeren, vinden wat je leuk lijkt op downloaden klikken en na luttele secondes staat er een heus boek op je tablet of telefoon.

Simpel, en eenvoudig. 
Ik ben nog steeds niet van de eBoeken maar ik heb toch maar een boek of wat op m'n telefoon gezet. Voor wat verderop in de week. Wanneer ik twee weken naar Turkije vertrek om daar in een klein dorpje op twee honden te gaan passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten