woensdag 12 december 2012

Ingesneeuwd lezenJe weet het maar nooit. In deze maanden. Je bent onderweg, er is niets aan de hand en zo ben je ingesneeuwd. Het kan zo maar.

En wat dan? Een beetje verantwoordelijk mens neemt tegenwoordig dekens en een voedselpakket mee als hij of zij op reis gaat. Maar dan nog. Dan heb je het redelijk warm en je bent niet hongerig. Wat moet je dan? Uit het raam staren? En hoe lang is dat leuk dan?

Vrees niet langer, ook in situaties van ernstige insneeuwing kan de bibliotheek redding bieden.

Tot 1 juni kan iedereen die in zijn ingesneeuwde auto of trein zit (1 juni is voor insneeuwing misschien wat onwaarschijnlijk maar je weet het nooit zeker in dit klimaat) verbinding maken met de website Lees Meer en daar tien eBoeken lezen. Je moet dan wel, al ingesneeuwd, je laptop, tablet of eReader bij je hebben maar als ik zo om me heen kijk in het openbaar vervoer zijn er maar weinig mensen die zonder zo'n ding van huis gaan.

Lees Meer is een actie die eBoeken koppelt aan locaties en gebeurtenissen. Zo kun je na een museumbezoek inloggen om daarna een kunstboek te lezen. Maar u hoeft zich niks van dat idee aan te trekken. Gewoon een boek lezen kan ook zonder museumbezoek. Bezoek de website, lees een gratis boek. Eenvoudig. En handig voor wanneer u een tijdlang alleen maar uit het raampje kan kijken.

Als u heel erg lang ingesneeuwd bent en klaar bent met 10 boeken dan kunt u vervolgens uitwijken naar de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. Daar kunt u sinds vorige week 600 klassieke Nederlandse boeken gratis en geheel voor niets downloaden.

Dus, als er weer eens een code oranje of rood wordt rondgeroepen, vergeet uw laptop, eReader of tablet niet mee te nemen. En wat batterijen natuurlijk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten