woensdag 18 augustus 2010

Varen met het werkIk wist het wel ook al woon ik hier zelf niet, dat een deel van Langedijk het "duizend eilandenrijk" werd genoemd. Maar ik ging er een beetje vanuit dat dat 1000 een geval van "16, 17, 18 .... veel, we doen 1000" was.

Maar dat is dus niet zo.

Een paar weken geleden was het weer eens tijd om iets leuks, iets niet-werks te doen met de medewerkers van de bibliotheek Langedijk. Nu kun je vertier ver weg zoeken. Maar dat is natuurlijk helemaal niet nodig.

Mooi weer, een bootje. En iemand die weet hoe en waar gevaren kan worden. Meer is er niet nodig.
Een paar honderd meter lopen. In een bootje stappen. En anderhalf uur later, voor de bibliotheek weer uitstappen. Of we in de tussentijd langs echt 1000 eilanden zijn gevaren, dat weet ik niet. Maar het waren er wel heel erg veel. Goed, het zijn geen enorme lappen grond. Maar elk eiland is er wel één.

Mensen die hier wonen die wisten het natuurlijk allemaal al maar voor mij was het nieuw genoeg om een kort filmpje te maken, omdat ik er toch was.

Het filmpje hieronder is speciaal voor de mensen die het ook zomers drukdrukdruk! hebben. Het filmpje boven de tekst heeft een iets meer ontspannen tempo.Ton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten