vrijdag 23 april 2010

Geronimo Stilton in de bibliotheek21 april was het dan ein-de-lijk zover:
Geronimo Stilton kwam naar de bibliotheek. We hebben het dan ook wel over DE bekendste muis van de wereld. Deze muis is beroemd om zijn muizenissige avonturen: Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton. Ik ben een man, eh … muis, met het hoofd in de wolken. Ik ben uitgever van De Wakkere Muis, de meest verkochte krant van Muizeneiland, maar het liefst schrijf ik boeken: grappige verhalen, zachter dan mozzarella, smeu├»ger dan brie en pittiger dan roquefort met snorharen!

Verder zijn de boeken van Geronimo ook populair op ons Makkelijk Lezen Plein Op dit Plein staat een selectie van boeken en luisterboeken speciaal voor kinderen die lezen moeilijk vinden. Voor de kinderen zijn er boeken geselecteerd waarbij gelet wordt op bijvoorbeeld het lettertype en de lay-out, die vanaf het begin spannend of grappig zijn.

Vanaf half vier druppelden de kinderen binnen , de medewerkers van Compleet FM waren al eerder druk in de weer met de voorbereidingen.
Na het journaal van 16.00 uur ging de Geronimo uitzending van start in het kinderprogramma Superkids. De vertaalster van de boeken, Loes Randazzo, was aanwezig om vragen van kinderen te beantwoorden en Geronimo zelf was er ook. Er werd een quiz gehouden en de kinderen konden op de foto met Geronimo. Er kon gekleurd worden en er werden tassen uitgedeeld met leuke Geronimo- hebbedingen. Sommige kinderen mochten een stukje voor de radio voorlezen uit hun favoriete Stilton-boek. Het was een drukke en zeer geslaagde middag waarvan hier enkele foto's te zien zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten