vrijdag 18 december 2009

Nosferatu


Er zijn verschillende historische , mythologische figuren die telkens weer de kop op duiken, in ietwat nieuwere modernere gedaanten misschien, maar toch, de basis blijft hetzelfde.
Dracula bijvoorbeeld. Bram Stoker schreef het boek, gebaseerd op de historische figuur Vlad Dracula die leefde van 1431-1476 en wie mensen graag op houten spiezen reeg.
Met het boek, of liever de film die ervan gemaakt werd, is de interesse naar vampieren geboren.
Inmiddels zijn honderden films gemaakt met dit bloeddorstige persoon in de hoofdrol.
Wat is het toch dat Vampieren aantrekkelijk maakt ?
Met een avondje lekker griezelen is natuurlijk niets mis. Of griezelen in combinatie met humor en bizarre wendingen kan ook best leuk zijn, zoals in de film van Quinten Tarantino ; From Dusk till Dawn .
Misschien is het vampieren-bestaan gewoon aantrekkelijker geworden door de hoofdpersoon dat ook daadwerkelijk te maken ? En minder bloeddorstig en wreed dan voorheen? Zoals nu te zien in de populaire Twilight Saga, naar de boeken van Stephenie Meyer. Eenmaal bij New Moon met mijn bijna 14-jarige begreep ik haar interesse naar dit onderwerp wel meteen.
Fijn een beetje griezelen met een flinke dosis romantiek. Misschien is dat stiekem wel iets waar we (okay, lees vrouwen)allemaal naar zoeken. Een veel gehoord antwoord op de vraag wat een goede relatie moet hebben is immers:
Het moet spannend blijven ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten