donderdag 27 augustus 2009

Zoete Mond

Vrijdag 28 augustus verschijnt het nieuwe boek van Thomas Rosenboom. Op de website van de schrijver staat (maar dat is logisch) een alvast prijzend en nieuwsgierig makend stukje over het boek dat "Zoete Mond" heet.

Ik neem het even over.

"Wanneer dierenarts Rebert van Buyten in 1965 naar Angelen verhuist, brengt hij onder de kinderen een golf van dierenliefde teweeg. Door het stijgen van zijn roem stoot hij onbedoeld de andere beroemdheid van het dorp van zijn voetstuk: Jan de Loper, een dwangmatige grappenmaker. Naarmate de mooie Laura Banda het vaker over de laatste heeft, neemt bij Rebert de afkeer van de man toe tot een welhaast onbedwingbare obsessie. Hij zint op een zoete wraak."

Opvallend is dat op dezelfde website ook een filmpje te zien is waarin Rosenboom vertelt over zijn boek. Nog voorzichtig, maar wel steeds vaker zie je dat ook literaire schrijvers het belang van het internet gaan inzien.

Hieronder een interview dat Rosenboom gaf in Nova. Altijd fijn, een schrijver in een actualiteitenprogramma.
De uitzending van Nova begint met een reportage over de dood van Ted Kennedy. Wie alleen het interview met Rosenboom wil zien moet even met de muis doorspoelen naar ongeveer de twaalfde minuut.

Get Microsoft Silverlight

Geen opmerkingen:

Een reactie posten