vrijdag 14 augustus 2009

De eerste

Ahum.

Lastig, een eerste postje schrijven op een verder nog helemaal leeg blog.

Niet dat er niet genoeg te melden zou zijn. Er is natuurlijk de open dag in De Binding van volgende week zaterdag 22 augustus. Er is dan een hoop te doen in het hele gebouw. Atelier 6 is open, de muziekschool zorgt voor, inderdaad, muziek. In de bibliotheek zijn er afgeschreven boeken te koop en je kunt er op de foto met Kleine Ezel.
Er is zelfs een heuse Zumba demonstratie om half twaalf.

En op het internet, waar dit blog ook soms over zal gaan, gebeurde ook weer meer dan genoeg. De overheid lanceerde een nieuwe campagne om Hyvers te wijzen op het gevaar van de diefstal van persoonsgegevens.
Men liet hiervoor een ingenieus filmpje maken en stuurde dat naar mensen die Hyves pagina hebben. Wie het filmpje bekeek zag plots zijn eigen naam in beeld, zijn eigen foto en zelfs de foto's van zijn Hyves vrienden.
Knap gemaakt maar misschien wel weer te knap. Er waren tenminste erg veel boze reacties.

Voor wie geen Hyves heeft en toch het filmpje eens wil zien zet ik het hieronder.Maar dit eerste berichtje kan natuurlijk niet alleen maar gaan over mogelijke gevaren op het internet. Het is goed om te weten dat je uit moet kijken en op moet letten maar dat moet je in de "gewone" wereld ook al doen.

En zo staan er zomaar, plots, toch wat eerste zinnen op het blog. Een beetje onwennig nog, dat wel. Alsof heel Langedijk plots over je schouder meeleest.

Om het eerste postje te vieren en vrolijk af te sluiten een filmpje met één van de medewerksters van de bibliotheek Langedijk, Claudia. Speciaal voor dit blog nam ze haar saxofoon even mee.

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk Claudia! Super dat je dat zo even doet en leuk om eens iets te horen, je verteld er wel altijd over maar nu even 'live'

    Mooie blog, wat een werk om elke keer weer een onderwerp te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Eveline. Dat valt reuze mee hoor, dat vinden van een onderwerp. In de bibliotheek is altijd wel iets te doen.

    BeantwoordenVerwijderen