dinsdag 11 januari 2022

Bedankje tussen de boekenDe bibliotheek Langedijk heeft afgelopen week Marieke Neesen van Lief Langedijk in het zonnetje gezet. En dat was zeer verdiend, want zij heeft de ‘bieb’ honderden nieuwe boeken geschonken. Begin september mochten 2 medewerkers van de bibliotheek mee met Marieke naar de NBD ( = boekwinkel voor bibliotheken) voor de aanschaf van een prachtige collectie (jeugd)boeken. Op de trap tussen de nieuwe boeken vertelt Marieke hoe ze zich verbonden voelt met de bibliotheek. Als kind kwam zij op de fiets naar de bibliotheek aan de Voorburggracht en er is zelfs een vage herinnering van een nog oudere vestiging. Maar waar die precies was, kan zij zich niet helemaal herinneren. Een groot verschil met vroeger vindt zij, dat er nu zoveel keuze is en dat de boeken tegenwoordig allemaal zo mooi en aantrekkelijk zijn vormgegeven. Ze kiest twee boeken uit de wand met nieuwe aanschaf. Beide pareltjes om te zien, maar ook qua inhoud. Boeken met een boodschap, dat is waar haar voorkeur naar uitgaat. Op de vraag of ze zelf een boek zou willen schrijven, klinkt een aarzelend “misschien”. Gevolgd door de toevoeging dat dat een boek zou zijn met ervaringsverhalen, als steuntje in de rug voor mensen die hetzelfde meemaken.

“Waarom een schenking aan de bibliotheek?” Daarop komt een resoluut antwoord; “Omdat jullie een goede collectie verdienen. Het is een schenking voor het hele dorp, zodat iedereen het plezier in lezen kan ervaren. Zeker in een tijd waarin door corona veel mensen aan huis gebonden zijn. En ik verwezenlijk nu eenmaal graag dromen, dat is de motivatie achter alles wat ik doe”


Marieke sluit het gesprek af met de wens dat de bibliotheek ook de komende jaren dicht bij de mensen blijft. Letterlijk en figuurlijk. Op de locatie waar die nu is en met het doorzetten van de belangrijke activiteiten en heel veel mooie boeken voor jong en oud.


De nieuwe collectie boeken staat sinds begin oktober in de bibliotheek en wordt al volop uitgeleend.
Met veel dank aan Marieke van Lief Langedijk!Geen opmerkingen:

Een reactie posten