woensdag 18 juli 2018

De (verdere) verbouwing van de Binding





Gisteren, laat in de middag was het opeens zover. Met vliegende vaart, wat ik zelf gezien de temperatuur wel een tikje overdreven vond begon de verbouwing van de Binding.

Beter is misschien, de volgende verbouwing van de Binding want zo lang is het nog niet geleden dat er hier driftig gehamerd en gezaagd werd. Beter is misschien ook, begonnen de voorbereidingen voor de verbouwing van de Binding. Want er is groen verwijderd daar waar heel binnenkort gewerkt gaat worden.

Maar het is nog steeds warm dus dan mag je af en toe een woord of een zin overslaan.

Maar goed, de volgende fase van de verbouwing van de Binding is dus begonnen. Afgelopen week besloot de gemeenteraad dat de hoger dan verwachte kosten voor die verbouwing geen beletsel mochten zijn. En gister stond er dus al een graafmachine. Soms gaan dingen best snel.

Net als bij de vorige verbouwing zal ik soms een stukje schrijven over de vorderingen. Om u een beetje op de hoogte te houden. En misschien ook, ik zeg het maar meteen, om u te waarschuwen.

Deze fase van de verbouwing van de Binding zal flink ingrijpend zijn. En bij ingrijpende dingen komt overlast al vlug om de hoek kijken. Dat u dat maar vast weet.



Tijdens de verbouwing zal het Jan Arentsz College helemaal van de benedenverdieping gaan verdwijnen. Zij gaan naar de eerste en tweede verdieping. In de rechtervleugel (op het plaatje) komen werkkamers voor de burgemeester en de wethouders en andere ambtenaren. Links blijft de bibliotheek (al gaat daar wel heel wat veranderen maar dat komt later nog) en in het midden komt de ingang van het gebouw, een werkcafé/wachtruimte/raadszaal.

De verbouwing gaat tot in het eerste kwartaal van 2019 duren. Eerst wordt het middelste deel op de foto afgebroken/gesloopt. In de laatste weken van de schoolvakantie worden er heipalen in de grond geslagen om op die plek een nieuwe vleugel te bouwen. Nu van twee verdiepingen hoog. Op de tweede verdieping van die vleugel komt de kantine van het Jan Arentsz.

Dat was het voor nu.
Zodra ik foto's kan maken van slopende bouwvakkers meld ik me weer.

Ton


Geen opmerkingen:

Een reactie posten