donderdag 14 december 2017

Op de radio

Bibliotheekmensen, het zijn aardige mensen, de meesten dan. Maar ook hebben ze vrijwel allemaal één tick. Geef ze de kans om te vertellen wat zij nu een goed/mooi/spannend/slim/fantastisch/onovertroffen boek vinden en je krijgt ze niet meer stil.

Sinds een aantal maanden hebben we hier in de Binding nieuwe buren. In de toren die uitsteekt aan de voorkant van het gebouw zit sinds een tijdje de lokale radio Compleet FM.

Voeg de vorige twee alinea's samen en je hebt een radioprogramma. Op Compleet FM. Hoe dat programma nu precies 'Man en; Boek' is gaan heten ben ik kwijt. Al klopt de titel wel. Ik ben een man, en het gaat over boeken, voor een groot deel dan.

Elke laatste dinsdag van de maand is 'Man en Boek' van 10 tot 11 uur te beluisteren.

Nou ja, dat proberen we. Tot nu toe ging er met regelmaat iets mis. Er was vernielde apparatuur en de laatste keer moest er iemand snelsnel in zijn auto springen om het juiste knopje te vinden dat er voor zorgde dat wat er in de studio gezegd werd ook nog werd uitgezonden.

Maar vanaf aankomende dinsdag 19 december gaat het allemaal goed en vloeiend. Ik weet het zeker. En mocht u nu denken, 18 december is helemaal niet de laatste dinsdag van de maand, dat klopt. Maar de echte laatste dinsdag, dan is er iets met kerst.

Elke uitzending gaat het over boeken die misschien niet zo heel erg voor de hand liggen. Volgende week doe ik denk ik een best komisch verhaal over een familie die, gedwongen door de grote bankencrisis alles kwijt is en met de auto door Amerika reist op weg naar, tja, een oplossing. Het andere boek zal denk ik het minder vrolijke maar heel prachtige verhaal zijn van een man in Syrië die tegen alle kansen in probeert zijn vader te begraven in zijn geboortedorp. Iets dat lastig is tijdens een burgeroorlog.

Fijn, in ieder geval voor mij dan is dat ik ook zelf de muziek uit mag zoeken. Dus die ga ik dit weekend bij elkaar zoeken.

In ieder geval komt deze voorbij. Denk ik.
Tot dinsdag.

Ton

1 opmerking: