vrijdag 3 november 2017

Gehackt
'Het begon met een rekeningafschrift dat uit mijn brievenbus is gehengeld. Toen is er een bankpasje aangevraagd en daarna is mijn rekening geplunderd. Hoe kan de bank zomaar mijn geld aan iemand anders geven? Krijg ik straks allerlei rekeningen en incasso's aan mijn broek? Ik vind het zo erg, naïeve trut die ik ben.'

Dit stukje tekst komt uit het boek "Komt een vrouw bij de h@cker" van Maria Genova. Genova schreef dit boek dat gaat over identiteitsfraude en sinds dat moment vertelt ze door heel Nederland over de angstaanjagende dingen die je kunnen overkomen als je zomaar even niet oplet.

Genova ging voor haar boek zelfs zover dat ze contact zocht met een hacker en vervolgens zichzelf, of beter haar computer liet hacken.

Op donderdag 16 november geeft Maria Genova een lezing in de Bibliotheek Langedijk over identiteitsfraude, hacken en vooral wat je er tegen kunt doen. En gelukkig is het geen super ingewikkeld onnavolgbaar technisch verhaal. Net zo toegankelijk als haar boeken zijn vertelt ze over wat haar overkwam.
De lezing is van 20.00 tot 21.30. Kaartjes kosten €3,50 voor leden en €5,- voor niet-leden.
Reserveren kan in de bibliotheek of via deze link.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten