woensdag 3 juni 2015

Voorlees NachtwachtMisschien overdrijf ik hoor, of associeer ik een beetje heel erg vrij. Maar lijkt de foto niet een heel klein ietsje beetje op de Nachtwacht? Nou ja, misschien is het alleen mijn hoofd dat het ziet. 

Ik sta ook nog op de foto. Helemaal links achteraan, naast Vivian die vrijwilligster is bij het Taalcafé. Zij staat weer naast wethouder Jasper Nieuwenhuizen. Met z'n drieën waren we afgelopen zaterdagmiddag de jury van een voorleeswedstrijd. 

Voorlezen is leuk, maar het kan ook best een tikje lastig zijn. Zeker als Nederlands misschien wel je eerste taal is maar misschien weer niet die van je ouders.

Om het lezen van kinderen te stimuleren heeft de Bibliotheek Langedijk contact met alle basisscholen, kinderdagverblijven, noem ze maar op. Contact is er ook met de moskee in Langedijk. Kinderen krijgen daar huiswerkbegeleiding en worden er gestimuleerd om te lezen. De bibliotheek zorgt dan weer dat er boeken zijn waaruit gelezen kan worden.

Om het allemaal wat spannender te maken organiseerden we dit jaar voor de tweede keer een voorleeswedstrijd voor kinderen van de moskee.

Vijftien zenuwachtige kinderen zaten er, afgelopen zaterdagmiddag. Vrolijk zenuwachtig is misschien beter. Hun ouders waren mee, vriendjes en vriendinnetjes en een juf van hun basisschool. Een voor een kwamen ze aan de beurt en eigenlijk was het gewoon bar moeilijk om winnaars te kiezen.

Chahida Ourhris, Khadija Igoulzane, Aya Abasri en Ouassima El Kaderi wonnen een prijs.

Tijdens de wedstrijd werd spontaan verzonnen dat het eigenlijk ook best leuk zou zijn als er een voorleeswedstrijd zou komen voor volwassenen. Er werden een hoop enthousiaste vingers opgestoken. Dus dat gaan we ook doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten