vrijdag 27 januari 2012

De gemeente Langedijk twittert ook alDe buren van de overkant, zo noemen we hier in de bibliotheek soms de gemeente Langedijk. Het gemeentehuis staat tenslotte aan de overkant van de straat. En we komen er wel eens. En zij komen wel eens hier.

Sinds ergens aan het begin van dit jaar, dat is dus nog maar erg kort, twittert de gemeente Langedijk. Op Twitter heet de gemeente @GemLdijk. Mocht u de gemeente nog niet volgen en dat wel willen dan weet u nu hoe ze heten. Want, laten we eerlijk zijn, @GemLdijk, dat had u zelf niet verzonnen.

Zelf vind ik het erg fijn dat de gemeente twittert. Twitter gaat immers over communiceren, je kunt er handig en vlug nieuws mee delen en het is ook nog eens erg laagdrempelig. Of je nu rijk of arm bent, twitteren kan iedereen, op Twitter heeft iedereen een stem.

Maar, ja er is een maar, dat twitteren van de gemeente dat moet nog een beetje wennen denk ik. Nee, het is geen kritiek, als buren moet je elkaar wat kunnen zeggen.

De gemeente Langedijk heeft nu iets meer dan 60 volgers op Twitter. Maar volgt zelf slechts de leverancier van de Twitter software. En dat vind ik dan weer jammer. Wie gevolgd wordt volgt terug, dat geeft een gevoel van gelijkheid. En je kunt makkelijker met iemand praten als dat gevoel er is.
Terug praten op Twitter doet de gemeente tot nu toe ook niet. Iemand heeft hen wel eens gevraagd waarom ze zichzelf niet gewoon GemeenteLangedijk op Twitter noemden, en wij hebben ze wel eens gewezen op een link die niet werkte. Maar er kwam geen respons. Dat is jammer. Alleen maar zenden is geen communiceren maar meedelen, en daar is Twitter niet voor uitgevonden.

Maar, het zal allemaal een kwestie van wennen zijn. Alle begin is lastig enzo. Dus, volg de gemeente. Met wat aanhouden gaan ze u vast wel terug volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten