vrijdag 16 december 2011

Een eBoek lenen kan nu ook al hoor


Vorige week stond het in een aantal dagbladen. En ik heb begrepen dat er zelfs op de radio over gesproken is. Eind 2012 zouden alle bibliotheekleden van alle bibliotheken in Nederland via een website eBooks (die ik zelf altijd liever eBoeken noem) kunnen gaan lenen.

Er stond iets als:
"Er komt één landelijke, digitale bibliotheek. Alle leden van openbare bibliotheken hebben toegang tot deze digitale bibliotheek. Iedereen die lid is van de plaatselijke bibliotheek, kan al eind volgend jaar van achter de computer ebooks lenen uit de digitale collecties van vrijwel alle bibliotheken in het land. Dat schrijft staatssecretaris Halbe Zijlstra in een brief aan de Tweede Kamer."

Het lijkt me goed, maar ook wat hoopvol nieuws. De eBoeken worden steeds populairder maar er is ook nog een hoop te regelen rond rechten, dus of het echt eind 2012 allemaal klaar is?

Maar, leden van de bibliotheek Langedijk hoeven geen jaar meer te wachten. Een aantal (nee, lang niet alle, zie het als een begin) eBoeken zijn bij ons nu ook al te leen.

Probeer het eens en als u er niet uitkomt dan helpen we er even bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten