vrijdag 29 april 2011

EregalerijDe toekomst, dat zijn ze, de eBooks, die ik ijzerenheinig eBoeken blijf noemen. Jong, slim, handig, sexy enzo.

En je kunt ze zelfs lenen in de bibliotheek. En om het nog gekker te maken, je kunt hier in de bibliotheek zelfs een eReader (inderdaad, die noem ik dan weer eLezer) lenen om eens te zien waar iedereen het toch steeds over heeft.

Een beetje een probleem is wel dat er nog niet zo heel vreselijk veel eBoeken zijn die bibliotheken mogen uitlenen. Dat heeft dan weer alles met rechten, schrijvers, uitgevers en natuurlijk geld te maken.

Maar deze week dook er plots een mooi bibliotheekinitiatief op, de eregalerij.
Klassieke Nederlandse boeken, 25 in totaal die je kunt downloaden voor je eLezer. Misschien niet heel jong en sexy maar wel handig gedaan. De site geeft je namelijk niet alleen het boek maar ook informatie over de schrijver, hoe er in die tijd en later op het boek gereageerd werd en meer van dat soort dingen.

Ik geef toe, het is misschien met dit mooie weer, een bruiloft en morgen een oranje feestdag geen nieuws waar het hart een paar keer van op hol slaat.
Maar het is wel mooi gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten