woensdag 19 mei 2021

De bibliotheek gaat weer open, maar ....

Nu was ik vorige week nog wat chagrijnig omdat de bibliotheek nog maar steeds niet open mocht. En chagrijn helpt zelden. Maar tot mijn (en ieders) niet geringe verbazing en opluchting was daar plots het nieuws dat de bibliotheken toch wel open mochten. Daar was een motie vanuit de tweede kamer voor nodig maar dat doet er niet toe. Na bijna een half jaar mag de bibliotheek weer open.

Maar .....

Helemaal gewoon is het niet, nog lang niet. En ja we mogen allemaal weer op een best regenachtig terras zitten, en vakanties worden ook alweer gepland maar de corona pandemie is natuurlijk nog lang niet echt voorbij. Dat gaat nog wel even duren. 

Dus er gelden regels voor het bezoeken van de bibliotheek. Regels die wat afwijken van de vorige keer dat we weer open mochten, ergens in mei van 2020. Ik zet de hoofdpunten even hieronder. 

  • Een mondkapje is verplicht 
  • Gezondheidscheck vooraf
  • Registratie bij entree
  • Mandje is verplicht
  • Maximaal 20 personen tegelijkertijd in de bibliotheek

Nieuw bij deze heropening zijn de gezondheidscheck en de registratie. Die punten zijn opgedoken omdat de bibliotheken in het schema "de maatschappij weer een beetje open doen" naar voren zijn gehaald. Van stap 3 zijn we in stap 2 terecht gekomen. De stap waar ook terrassen, sportscholen, dat soort dingen zitten. En voor stap 2 geldt de registratie en de gezondheidscheck. Vandaar.

Wij, degenen die in de bibliotheek werken gaan ons houden aan de regels die er gaan gelden. Want het is allemaal nog niet voorbij. En alleen als we allemaal ons best blijven doen (hoe kinderlijk dat misschien soms ook klinkt) gaat deze rare, nare periode ooit voorbij. 

Dus, voor u naar binnen mag gaan we vragen hoe het met uw gezondheid is. Wat eigenlijk best vriendelijk is als je het een beetje positief bekijkt. Daarna moet u een registratieformulier invullen, voor het geval er toch weer ergens een besmetting opduikt. Dat is misschien allemaal even wennen. Maar het moet. Echt. 

Meer informatie over de regels, en de aangepaste openingstijden waarmee de bibliotheek gaat werken staan op de website.

Maar, ondanks de regels, de bibliotheek gaat weer open. En dat lijkt mij toch wel weer een flinke stap voorwaarts.

Ton

Geen opmerkingen:

Een reactie posten