vrijdag 18 januari 2013

Is dat alles? (prentenboek)

"Dirk heeft drie opa's. Ze wonen allemaal bij elkaar in hetzelfde huis. Dirk heeft natuurlijk ook drie oma's. Maar die werden zo gek van de opa's dat ze heel ergens anders zijn gaan wonen. Verweg. Helemaal aan de overkant van de straat. Deze week mag Dirk bij zijn opa's gaan logeren".

Met deze zinnen begint "Is dat alles?" van Jan Paul Schutten en Kees de Boer. En ze geven al een beetje aan dat de opa's van Dirk, misschien wat afwijkend zijn. Of vermoeiend.

Omdat het huis van de opa's nogal ver van de school van Dirk af ligt krijgt hij een fiets. Een leuke fiets, maar er mankeert van alles aan. Als Dirk dat tegen zijn opa's zegt gaan die helemaal los. Over hoe zij vroeger moesten fietsen. Vierkante wielen, geen zadel en maar één trapper. En dan moeten de opa's nog beginnen over alle gevaren die zij tegenkwamen. Piraten, struikrovers en overstromingen. De ene opa is nog niet klaar met zijn ongeloofwaardige verhaal of de andere gaat er nog even wat overheen.

Erg grappig verhaal met nog grappigere tekeningen. Voor kinderen vanaf een jaar of 4. En voor volwassenen, want die zullen er ook om moeten lachen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten