woensdag 2 november 2011

Bijna Boekstart


De inrichting staat nog even in dozen in het magazijn maar nu de intentieverklaring is getekend gaan we binnenkort maar eens aan de slag.

Inrichting? Intentieverklaring?

In al flink wat gemeenten in Nederland loopt (of staat, dat weet ik nooit zo precies) het project Boekstart. Boekstart is een project waarin bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samenwerken. Het doel is simpel maar het blijft verrassend, Boekstart richt zich namelijk op baby's en hun ouders.
Baby's? Bibliotheek? Baby's lezen toch geen boeken? Nee, dat klopt. Maar het is juist voor baby's erg belangrijk dat ze bijvoorbeeld worden voorgelezen. Het is aantoonbaar dat kinderen die al heel vroeg regelmatig met boeken in contact komen later beter leren lezen en het daardoor weer beter doen op school. En dat is toch weer niet onbelangrijk.
In het project Boekstart stuurt de gemeente ouders die een baby kregen een brief met daarbij een bon die ze in kunnen leveren bij de bibliotheek. Daar krijgen ze abonnement en een mooi koffertje met een boekje, een cd en informatie. Het consultatiebureau benadrukt het belang van lezen ook nog eens.

En aan dat project gaat Langedijk nu ook meedoen. Deze week werd de intentieverklaring door bibliotheek, gemeente en consultatiebureau getekend. En dat was een mooi moment.
Nu nog even regelen wanneer de eerste brieven worden verstuurd en de speciale hoek voor Boekstart in richten. Het moet er tenslotte wel een beetje leuk uitzien allemaal.

U hoort er nog van

Geen opmerkingen:

Een reactie posten