vrijdag 23 juli 2010

Op Rolletjes


Je zult maar niet meer zo soepeltjes ter been zijn en ontzettend veel zin hebben in een stapel boeken die je, al zittend in een comfortabele stoel onder parasol of boom, op je gemak wilt lezen. Dan is het ten eerste zaak om af te reizen naar de Bosgroet, naar het robuuste gebouw De Binding, waarin de bibliotheek zich bevindt. Gelukkig parkeerruimte genoeg en de afstand van parkeerplek naar gebouw is te overzien. De draaideur door lukt ook prima; het gevaarte draait rustig zoemend z’n rondje. Tot zover alles oké en het mooie is: de bibliotheek bevindt zich vooraan in het gebouw, meteen rechtsaf. Heerlijk voor een niet-meer-zo-soepel-ter-been-zijnd persoon. De boeken binnen handbereik….
Tot je één stap binnen zet. Dan blijkt dat de bibliotheek wel heel erg mooi en ruim is opgezet. Prachtig voor ieder die naar binnen kan huppelen, maar, zoals ik al zei: je zal maar niet meer zo soepeltjes ter been zijn. De afstand tot het eerste boek lijkt een onoverbrugbare; eerst door de hal, dan langs de servicebalie. En áls je dan na zo ongeveer de halve marathon de boeken hebt bereikt en je je keuze aan het maken bent, valt het gewicht van de boeken je zwaar. Straks nog de hele route terug…..
DAAR hebben we wat op gevonden! Inmiddels zwieren de eerste klanten al sierlijke rondjes langs de balie en tussen de boekenkasten. Het is een feest om te zien hoe men jubelend de boeken uit de kasten grist en nog eens een extra rondje langs de rekken maakt.
Onze rollator mét boekenmand is een groot succes. Met dank aan de klant die ons de tip gaf!
Tereza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten