donderdag 10 november 2022

Schrijfster Sabina Stepanovic over haar serie Lakeside

Aan de Lonkende Leestafel zit Sabina (Nina) Stepanovic (1985) met een aantal van haar fans. Ze zit te stralen met haar nieuwste hardcover boeken van de serie Lakeside in haar handen. Supertrots op het resultaat.

Haar enthousiasme klinkt ook door in het verhaal dat ze vertelt. Ze houdt van spanning, héél veel spanning! Van jongs af aan schrijft ze verhalen. Eerst bedoeld als filmscripts, maar vanaf haar 16-de als verhalen voor een boek. De boeken Lakeside zijn zinderende boeken voor jong volwassenen, maar de ervaring leert dat ze ook door volwassenen gelezen worden. Vooral het tikje magie en paranormale in haar genre, wordt erg gewaardeerd door de doelgroep. Ze heeft een trouwe lezersgroep, die nu zit te smachten naar deel vier van de Lakeside serie.  De lezers willen sneller dan Nina kan schrijven. Een ‘writersblock’ zit soms in de weg… zelfs in de herfst; toch echt haar favoriete periode om te schrijven. Bovendien duurt het altijd ook nog een flinke periode voordat een boek door de uitgever wordt beoordeeld, gecorrigeerd en uiteindelijk wordt uitgegeven.

Tot nu toe is ze het meest trots op deel drie van de serie. “Echt mijn baby” zegt ze, terwijl ze het boek in haar handen koestert. Daar komen mijn favoriete personages het beste uit de verf. Veel andere personages uit de eerste twee delen raken wat meer naar de achtergrond of zijn zelfs helemaal ‘opgeruimd’ zoals ze zelf zegt. Toch komen ze nu en dan nog even terug in de verhalen.

De droom van Nina is, dat de Laksideserie een bestseller wordt. Die potentie is er, want de boeken zijn aantrekkelijk om te zien, lezen als een trein en worden ook erg gewaardeerd door jonge lezers die soms moeite hebben met moeilijke woorden. Die komen niet zo vaak voor in haar boeken. “Het verhaal moet toegankelijk zijn en de zinnen moeten lekker vlot lopen. Geen moeilijke taal. Daar houd ik zelf ook niet van”.

De boeken van Nina zijn vanaf begin november te leen in de Bibliotheek Langedijk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten