dinsdag 17 juni 2014

Een blog over Geocachen.




( geo = aarde, cache= verstop- of bewaarplek)

Een blog schrijven over een boek, of iets luchtigs voelt wat vreemd onder deze omstandigheden...De toekomst van de bibliotheek, hoe gaat het verder, met al die bezuinigingen?

Ik had bedacht te schrijven over Geocaching. Een leuke bezigheid die bijna overal te doen is.
Toch maar proberen dan. In de bibliotheek kun je dit boek vinden,  "Op avontuur met geocaching".

De subtitel is , het complete infoboek voor jonge schattenjagers. Een jeugdboek dus.
Nu is geocaching voor alle leeftijden, zelf ben ik het gaan doen met mijn zoon van 8. Want wat is er nu spannender dan door de bossen lopen, op zoek naar een schat?

Op je smartphone kun je een app downloaden. Een gratis versie en een betaalde is ervan. De lite, is de gratis versie,  en is om mee te starten goed genoeg.
Een GPS is niet direct nodig dan, want met deze versie kun je op een kaart caches, lokaties ervan, zien die in de omgeving zijn.

Zo kun je dus gewoon een speurtocht doen in Langedijk. Verschillende zelfs!
Bij de Broekerveiling ligt een cache bijvoorbeeld en in het Diepsmeerpark kun je een speurtocht doen die uit onderdelen en opdrachten bestaat. Dan ga je vanuit een punt naar bepaalde aangegeven coördinaten, daar doe je een opdracht en met dat gegeven moet je de volgende coördinaten berekenen. En dat doe je dan een keer of zes tot je de uiteindelijke cache vindt. ( In dit geval is een GPS wel handiger dan een smartphone)

De maat van de cache kan verschillen. Van een klein kokertje zo tot een metalen bak. Die laatste zijn voor kinderen het leukst, want het is de bedoeling dat je er een object uitneemt en er iets in terug stopt.  Op die manier vind je dus echt een schat!

Het is lang niet altijd even gemakkelijk, om te vinden wat je zoek, maar dat geldt eigenlijk voor alles in het leven...een fout in een berekening kan je een totaal andere kant opsturen. En dan moet je opnieuw beginnen.  Herkenbaar toch?

Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten